INGYENES kiszállítás Miskolc és környékben | Rendelés: 0670/3-600-900

INGYENES kiszállítás Miskolc és környékben | Rendelés: 0670/3-600-900

Csirkepaprikás nokedlivel

Az olaszos tésztaétel után ma hazai vizekre evezünk és megmutatjuk a világhírű csirkepaprikás elkészítésének legegyszerűbb módját:

Hozzávalók:

A csirkepaprikáshoz:

  • 4 db csirkecomb (alsó-felső comb és egyben is)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • 1 nagy TV paprika
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl víz

A nokedlihez:

  • 500 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 3,5 dl víz

Elkészítése: 

A csirkepaprikás:

Kis kockákra vágjuk a vöröshagymákat és az olajon párolni kezdjük. Míg a hagyma párolódik, apró kockákra vágjuk a paradicsomot, a paprikát, és ezt is belerakjuk a hagyma mellé a lábasba. Hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük és fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek össze nem esnek. Amikor a zöldségek levet eresztettek és összeestek hozzá adhatjuk a megtisztított csirkecombokat. Ha ez megvan, ráönthetjük a vizet, majd egy alapos keverés után 1 órát főzzük fedő alatt. Ha a víz elpárolog, pótolhatjuk apránként, viszont úgy lesz igazán szaftos és finom, ha a saját levében fő meg!

Amíg a pörkölt fő csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet, és hozzáadunk egy keveset a pörkölt levéből is. Ezután annyi a dolgunk, hogy az elkészült pörkölthöz adjuk a tejfölös habarást, jól összekeverjük és felforraljuk.

A nokedli:

A lisztből, sóból, tojásból és vízből közepesen légy masszát keverünk, majd bő (4-5 l), forró, de nem forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha a nokedlik felemelkedtek a víz tetejére, szűrővel szedjük ki őket, majd a csirkepaprikás mellé találjuk.

Fontos, hogy a főzővízhez olajat adjunk, ugyanis ez meggátolja a galuskák összetapadását!

Reméljük hasznos volt ez a recept is, jó étvágyat kívánunk!

ÉTLAP

Még több recept

Go to Top