INGYENES kiszállítás Miskolc és környékben | Rendelés: 0670/3-600-900

INGYENES kiszállítás Miskolc és környékben | Rendelés: 0670/3-600-900

Narancsos szelet

A lasagne bolognese receptünk után, most egy igazi retró desszert recepttel készültünk nektek, ezért, ha kíváncsiak vagytok, hogyan készíthetitek el a narancsos szeletet, maradjatok velünk:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl napraforgó olaj

A túrós töltelékhez:

  • 500 g tehéntúró
  • 150 g porcukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • fél citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl natúr joghurt

A gyümölcsös réteghez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 8 dl narancs ízű üditőital (Fanta, vagy Mirinda)

Elkészítése:

Első lépésben a tojásokat szétválasztjuk, majd egy keverő tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Ezután a keverékhez adjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Habbá verjük a tojásfehérjéket is, majd ezt is a masszához adjuk. Tepsibe helyezzük és megsütjük. A sütés állapotát úgy tudjuk ellenőrizni, ha beleszúrunk egy villát, vagy egy fogpiszkálót a tésztába. Ha könnyedén, tapadásmentesen ki tudjuk húzni a tésztából az eszközt, a tészta elkészült.

Második lépésben a túrós tölteléket készítjük el, ehhez a túrót, a joghurtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd belefacsarjuk a citrom levét, és reszelünk bele a héjából is. Konyhai robotgéppel csomómentesre keverjük. Ha a krém elkészült, rákenhetjük a kihűlt tésztára.

A sütemény tetejére a gyümölcsös réteghez a 2 csomag vaníliás pudingot a 8 dl narancsos üdítőben csomómentesre főzzük, majd, miután kihűlt, szétterítjük a túrós réteg tetején.

Ez után már csak annyi dolgunk, hogy az elkészült süteményt a hűtőbe tegyük, és megvárjuk, hogy teljesen megdermedjen.

Jó étvágyat kívánunk!

ÉTLAP

Még több recept

Go to Top